Du er her

Nytt år - nye muligheter!

  • Julie og Sofie skal lære om mikrofinans
    Julie og Sofie blir med på reise til Tanzania!  Julie og Sofie skal lære om mikrofinans
Publisert: 07.01.2019

Før vi tok juleferie ble det på Horten vgs' avslutningsseremoni annonsert hvilkte to elever som er blitt plukket ut til å være med NN på reise til Tanzania. Elevene på Horten vgs samlet inn i underkant av 300 000 kroner til mikrofinansprosjekter i Tanzania, og derfor skal Julie Kronen og Sofie Astrup Grimsmo følge opp prosjektene og se med egne øyne hvordan pengene brukes. Vi gleder oss veldig til å ha med elevene på tur, og til å vise frem alt det de er med på å skape for mennesker i Tanzania. 

Mikrofinans er en samlebetegnelse på mange ulike måter å hjelpe mennesker til å skape sin egen arbeidsplass. Samfunnet i Tanzania er preget av høy arbeidsledighet, noe som fører til fattigdom. Ved hjelp av ulike tiltak som lån, sparing og opplæring har mange mulgihet til å skape sitt eget arbeid - og om det går riktig bra kan de også utvide og skape arbeidsplasset for andre! 

Målet er at mottakerne skal få en inntekt som gir familien deres stabilitet og mulighet til å gi barna skolegang. Elevene gir derfor mange mennesker muligheten til å skape arbeid OG utdanning! 

Vi er stolte av å samarbeide med elevene på Horten vgs og gleder oss til å vise frem deres viktige arbeid!