Du er her

Nye bakemestere på Nøtterøy Bakeri

  • Berlinerkranser 
  • Pynting av pepperkaker 
Publisert: 26.10.2017

I dag har vi vært på besøk hos Nøtterø Bakeri og Konditori, for å se hvordan de 18 elevene som er utplassert der har det! I dag er nemlig NN-dagen for Horten VGS, en dag der elevene arbeider en skoledag for å samle inn penger til å skape jobber i Tanzania. 

Det var god stemning som møtte oss da vi kom, inne i produksjonslokalet duftet det av deilig julebakst og det kan hende NNs utsending fikk smaksprøver også. Lengst inne i lokalet var det satt av plass til elevene, der de var plassert på forskjellige stasjoner ut fra arbeidsoppgaver. Noen dyppet pepperkaker i sjokolade, andre dekorerte figurer med knapper og smil, og noen pakket berlinerkranser! Det var en glad og fornøyd gjeng, som satte pris på jobben de hadde fått. "Det er fint å kunne bli kjent med så mange nye mennesker som går på samme skole," forteller Fabian Zalo fra 3.trinn. Videre kan elevene fortelle at de godt kunne tenke seg denne jobben ved siden av studier senere, men ingen melder seg som fremtidig konditor av de vi spurte:-) En veldig blid Nora Brodtkorb (3.trinn) legger til spøkefullt: "De har gitt oss masse godt å spise for at vi ikke skulle snakke så fælt og heller jobbe effektivt!". Felles for alle de vi snakket med var at de var svært fornøyd med jobben de hadde fått på NN-dagen, og at det var spennende å kunne se innsiden av og få innblikk i en slik produksjon. 

Marianne Pedersen hos Nøtterø Bakeri og Konditori forteller at de er svært fornøyde med å få elevene på besøk, og det er noe de har gjort i over 15 år. Faktisk starter bedriften med julebaksten nettopp når elevene kommer og kan hjelpe til med den ekstra arbeidsmengden i denne sesongen. "det krever mye planlegging i forkant, så vi ikke har noe dødtid for elevene" forteller Marianne, men hun understreker at innsatsen er absolutt verdt det: "Vi lager også til en spesiell lunsj sammen med elevene, så det er hyggelig for alle når de er her." Bedriften tar også inn elever fra andre videregående skoler på OD-dagen, og syns det er kjempeflott at NN-dagen er på en annen dato slik at de kan få to dager med ekstra arbeidskraft. 

Bilde 1: "Pynt av pepperkaker" - Fra venstre: Patrycja Wiercioch (2.trinn) og Åsne Hansli (3.trinn)

Bilde 2: "Berlinerkranser" - Fra venstre: Mohammed Chaaban (1.trinn), Fabian Zalo (3.Trinn), Nora Brodtkorb (3.Trinn) og Mansur Hassen (1.Trinn).