Du er her

Barnehage i Albania

  • Noen av barnehagebarna i Albania 
  • Glade kompiser i barnehagen! 
  • Julegaver sendt fra barn i Horten og omegn gleder mange barnehjerter:-) 

Norsk Nødhjelp driver gjennom vår samarbeidspartner The Door, en barnehage for barn fra fattige familier. Barnehagen ligger i byen Shkoder som er nord i Albania.

Albanias befolkning er sterkt rammet av arbeidsledighet og med få rettigheter for statlig trygd, enten man er arbeidsledig eller ufør og familiene havner i sterk fattigdom. Derfor har Norsk Nødhjelp i samarbeid med The Door Albania, opprettet en barnehage for barn som er født inn i fattigdom. Dette gjør foreldrene i stand til å lete etter arbeid på dagtid og ta strøjobber for å få en liten inntekt. 

Barnehagen har eksistert helt siden 1996 og den har i dag 30 plasser. Barna får to måltider hver dag, hvorav ett av dem er varmt. De ansatte på barnehagen er fagarbeidere og de følger albansk rammeplan for læringsmål. 

Norsk Nødhjelp er opptatt av at barn fra fattige familier skal ha et trygt sted å være, mens foreldrene jobber for dagslønnen sin. Vi er opptatt av at barna skal få leke og lære og bare være barn, i en ellers så vanskelig hverdag.