Du er her

Våre prosjekter i denne spesielle tiden

  • Bildet er tatt ved et tidligere besøk på Samaritan Village
    Nå er tiden for å vise omsorg for hverandre! Bildet er tatt ved et tidligere besøk på Samaritan Village
Publisert: 19.03.2020

Norsk Nødhjelp har prosjekter i Albania, Kenya og Tanzania og disse landene er også rammet av Korona-virus. I Albania er det påvist en rekke tilfeller av viruset og landet har innført strenge tiltak for å bremse smitten. Det er blant annet portforbud, sterk transportbegrensning, og forbud mot innreise og utreise for alle som ikke bor eller jobber i landet. Våre prosjekter er midlertidig stanset som følge av dette, noe som betyr at barnehagen er stengt, samt at alle inkluderingsprosjektene er satt på pause. Vi er glade for at vi gjennom våre prosjekter ikke bidrar til å spre smitten, og ser på dette som en viktig samfunnsoppgave i denne tiden.

I Kenya og Tanzania har det hittil bare vært registrert noen få tilfeller, heldigvis. Allikevel har vi nå sett hvordan dette sprer seg fort, og vi vet at dette vil få store konsekvenser for befolkningen på det afrikanske kontinentet. Både i Kenya og i Tanzania er det et svært dårlig og begrenset helsevesen og mange lever i fattigdom uten rent vann, hygieneartiker eller penger til å få hjelp. I tillegg lever man svært tett på hverandre og mange har liten kunnskap om hvordan smitte foregår.

Vi har vært i tett kontakt med alle våre utekontorer og partnere, og fortalt om våre erfaringer og tiltak her i Norge. De er veldig glade for å få informasjonen og de forbereder seg nå med tiltak for å verne seg selv og andre. Barna på barnehjemmene går ikke på skole og de ansatte lærer barna om ekstra nøye håndvask og smittevern. Kenya og Tanzania har foreløpig stengt skoler og forbyr folkesamlinger. Vi regner med at strengere tiltak vil komme fortløpende i de neste dagene.

Florence som er daglig leder på Napastaaheimen barnehjem i Kenya forteller oss at de nå jobber med å lage hjemmeundervisningsopplegg for barna, slik at de ikke mister så mye skolegang. Det er vi veldig glade for!

Vi holder dere oppdatert om prosjektene våre her på nettsiden! 

Ta vare på hverandre!