Du er her

Ikke alle skoleklare barn får gå på skolen...

  • Jane er lykkelig når hun er på skolen
    Skolegang Jane er lykkelig når hun er på skolen
  • Jane er stolt elev
    Skolegang Jane er stolt elev
  • Jane har tegnet seg selv foran skolen sin!
    Skolegang Jane har tegnet seg selv foran skolen sin!
Publisert: 15.08.2018

... men Jane på Napastaaheimen i Kenya er en av de heldige! Kanskje har du fått et brev i posten der vi forteller om 6 år gamle Jane som ble reddet fra gaten i Kenya. I denne saken kan du lese mer om Janes historie og om hvordan hun endte opp på vårt barnehjem. 

Jane er bare seks år gammel, men allikevel har hun rukket å oppleve mye i livet. Moren til Jane forsvant da Jane var bare fire år gammel og hun var helt alene i slummen. Vi vet ikke hva det var som gjorde at moren forsvant, men lille Jane var overlatt helt til seg selv. Heldigvis var det snill kvinne som fant henne og som prøvde å hjelpe henne så godt hun kunne. Men kvinnen var fattig og hadde ikke mye midler å hjelpe med, så Jane gikk ofte dager uten mat. Til slutt rapporterte kvinnen Jane til sosialmyndighetene og det var dem som sendte Jane til oss og vårt barnehjem Napastaaheimen. 

Jane prater lite om livet sitt før hun kom til oss, men det lille hun har fortalt gir oss er at moren var alene med barna, og at hun kanskje har to eldre søsken. Det var heller aldri en far inne i bildet. Florence som er daglig leder på barnehjemmet forteller at hun gjenkjenner traumer hos Jane, fordi hun løper avgårde dersom hun er i nærheten av høylytte situasjoner. Hos oss har vi heldigvis ansatte som er trent i å gi trøst og veiledning for barn som sliter med slikt, og de er veldig optimistiske når det gjelder Janes fremtid. Hun har tilpasset seg godt på barnehjemmet og ser fremover, og gleder seg hver dag til å gå på skolen. Et trygt og godt hjem og en god skolegang er det viktigtse vi kan gi Jane! Vi gleder oss over muligheten til å kunne hjelpe Jane og mange andre barn som er i vår omsorg med skolegang!

Tusen takk til alle som støtter Norsk Nødhjelps prosjekter - dere endrer liv! heart