Du er her

Nyhetsarkiv

Ku og Kalv til salgs!

Publisert: 24.11.2020

Besøk vår Nettbutikk for å kjøpe våre populære kuer og kalver til noen du er glad i - og som har "alt"! 

Ved å kjøpe en ku eller en kalv mottar du er fint kort tegnet av kunstneren Anders Kaardahl og du støtter samtidig arbeid til kvinner i Kenya og Tanzania. Vi sender kortene til deg i posten første virkedag etter bestillingen! (Obs. fra 1 desember avvikler Vipps muligheten for å bestille produkter i Vipps, bruk derfor vår egen nettbutikk). 

Covid-19 gir endrede åpningstider uke 46 og 47

Publisert: 11.11.2020

Vi har mulighet til å være med på den nasjonale og lokale dugnaden ved å ha hjemmekontor, og følger derfor de nye tiltakene fra regjeringen og lokale myndigheter.
Vi har derfor stengt lokalene midlertidig for frivillig aktivitet, og ansatte har mest mulig hjemmekontor. Vi vil være på kontor og lager kun sporadisk og ved behov.

Ved levering av klær kan dette gjøres i kasse på Kjærveien 2, Åsgårdstrand, eller i putekasse utenfor kontoret i Ramnesveien 118, Sem.
Det er også mulighet for levering på torsdager mellom kl. 09:00 og 15:00.

Tusen takk for forståelsen, og hold dere friske! 

Mari og Inga

NN-dagen 2020

Publisert: 30.10.2020

Elevene ved Horten vgs samler inn penger til mikrofinansprosjekter i Tanzania 29 oktober. Det er vi ekstra glade for i år, da både en storbrann og Covid-19 pandemien har gjort det spesielt tøft for kvinnene som driver sine egne foretak. En storbrann på det største markedet i Arusha gjorde at mange tapte alt de hadde, både bod, salgssted og varer og dermed inntekt. I tillegg satte koronaviruset stopper for alle næring og handel i lange tider. Dette betyr at det er mange som trenger vår hjelp til å komme i gang igjen med sine foretak. Tusen takk til alle elever som jobber for dette! 

Foran huset

Hjelp barna gjennom vinteren!

Publisert: 21.10.2020

Rapporten fra Albania er klar: Mange barn trenger vår hjelp denne vinteren! Manuela på 10 år er en av dem som trenger din hjelp. Vi frykter at hun og andre barn vil bli syke fordi de ikke kan beskytte seg mot regn og kulde. Koronaviruset har rammet landet hardt og det har gjort livet vanskeligere for de aller fleste, hardest for de fattigste. Trykk her for å lese om Manuela og hennes familie, og hvorfor nettopp din hjelp gjør en forskjell! 

til Albania

Vi tar imot dine brukte klær!

Publisert: 14.10.2020

Vi holder åpent på vårt kontor og lager på Sem i Vestfold alle hverdager fra 9-15.
Du er hjertelig velkommen til å komme innom med dine brukte ting som klær, sko, tepper, dyner, soveposer, håndklær, sengetøy og andre type tekstiler. Vi tar også i mot ubrukte hygieneartikler, både såper og sanitær. Utenfor har vi en putekasse der lukkede poser kan legges utenfor åpningstiden. Vi har også en klesboks i Kjærveien 2, Åsgårdstrand.
Vi pakker alt i familieesker som lastes på vår nødhjelpstransport til Albania. Alle økonomiske bidrag til transporten mottas med takk. Du kan bruke Vipps til nr. 10335.
Tusen takk! 

Høstferie

Høstferie uke 41

Publisert: 02.10.2020

I uke 41 har vi delvis stengt kontor og lager på Sem i Vestfold. Vi har kun åpent mandag og tirsdag kl. 9-15.
Klær og sko kan leveres hos oss i åpningstiden, og utenfor åpningstider kan man levere tette poser i boks i Kjærveien 2, Åsgårdstrand eller utenfor kontoret i Ramnesveien 118 på Sem. 

Tusen takk for all hjelp og støtte - og god høstferie til alle! 

På Traktern i Horten

Traktern Kaffebar + NN = Din mulighet til å gjøre en forskjell!

Publisert: 09.09.2020

Traktern Kaffebar i Horten tar samfunnsansvar - og har inngått et samarbeid med Norsk Nødhjelp. Med varierte aksjoner og eventer gjennom året samles det inn midler som går til å skape arbeidsplasser for kvinnelige entreprenører i Tanzania. Et av samarbeidsprosjektene våre er en helt spesiell kaffekopp - der 5 kroner går til arbeidsskaping. Og vi ser at når kvinner får stå på egne ben får det positive ringvirkninger i lokalsamfunnet rundt dem; ikke bare får barna deres skolegang men ofte skaper de arbeidsplasser for flere mennesker også!

Vi er tilbake på kontor og lager!

Publisert: 08.07.2020

Våre åpningstider og telefontider er 9-15 alle hverdager. 

For levering av klær:
- Vi har en innsamlingsboks i Kjærveien 2, 3179 Åsgårdstrand (døgnåpent)
- Du kan levere til vårt hovedlager i Ramnesveien 118, 3171 Sem. 
Kommer du utenom åpningstid kan poser med klær legges i putekasse utenfor hovedinngangen. 

Velkommen skal du være - og tusen takk! 

I dag kan du redde et barn - ved å gi melk og mat i gave!

Publisert: 21.04.2020

Vi har sendt et brev i posten der vi ber om hjelp til å gi næringsrik mat til barna på vårt barnehjem i Tanzania.
Brevet ble skrevet etter at daglig leder Lene Loftesnes var på besøk på barnehjemmet i februar - før Korona-viruset hadde spredd seg til Europa.
Etter korona-utbruddet er det mye som er annerledes for oss, men dette gjelder også i Tanzania og Kenya der vi jobber. Blant annet har matvareprisene steget, samtidig som den norske krona er sterkt svekket. Dette gjør at vi er enda mer avhengig av din hjelp! Det kommer mange nyfødte og spedbarn til vårt barnehjem, flere med skader og sykdom etter å ha blitt forlatt på gaten,
i grøfter eller andre steder. Melken og maten de får hos oss etter ankomsten redder livene deres.
Vi håper du har mulighet til å hjelpe oss!
PS! Du kan også gi på Vipps til #10335 eller her på vår nettside. 

Trykk her for å lese historien om Florence! 

Bildet er tatt ved et tidligere besøk på Samaritan Village

Våre prosjekter i denne spesielle tiden

Publisert: 19.03.2020

I denne spesielle tiden ønsker vi å gi dere givere en oppdatering om hvordan det går med prosjektene våre. Albania har satt inn strenge tiltak for å bremse smitten, mens Kenya og Tanzania har sine første registrerte tilfeller i disse dager. Trykk her for å lese mer om hvordan det går med prosjektene våre! Vi oppdater her på nettsiden fortløpende. Vis omsorg - vask hender og hold avstand - ta vare på hverandre! 

Begrenset åpningstid uke 12 og 13

Publisert: 16.03.2020

Vårt kontor og lager er delvis stengt i disse ukene på grunn av koronaviruset.
Vi er med på den store dugnaden med å begrense smitte og har derfor besluttet å ha svært begrenset personell på kontoret. Vi er kun én av gangen og vil være sporadisk innom for å gjøre forefallende arbeid, samtidig som vi har hjemmekontor ellers.

Ta kontakt med oss på e-post kontor@nn.no, eller legg igjen en beskjed på vår tlfsvarer, så ringer vi deg tilbake når vi er innom.
Klær kan legges i putekasse på utsiden av kontoret i Ramnesveien 118.

Vi håper på forståelse for dette - ta vare på hverandre!
Hilsen Lene, Charlotte og Helene i NN

Vil du bli med oss til Kenya?

Publisert: 26.02.2020

NB! På grunn av Korona er denne reisen utsatt på ubestemt tid. 

Bli med Norsk Nødhjelp på en uforglemmelig reise til Kenya! 
NN ønsker å invitere frivillige, givere og andre interesserte på en unik, guidet reise til Kenya. Vi vil komme tett på landet, kulturen og noe av det gode Kenya har å by på i tillegg tl å bli kjent med NNs prosjekter. Ta kontakt med oss for mer informasjon og en brosjyre. Påmeldingsfrist er 1 mars, og påmelding er bindende med et depositum på kr. 8000,-

Blir med på tur

Blir med oss på prosjektreise!

Publisert: 07.01.2020

Mari Wessel og Inga Bjørnsund er elevene fra Horten vgs som er plukket ut av skolen til å bli med Norsk Nødhjelp på tur! Etter en søknadsprosess ble det klart at de to skal representere skolens elever, og dermed være ledere for NN-komiteen i 2020. Horten Vgs og NN har hatt et samarbeid i over 10 år og i 2019 valgte skolen å gi de ansattes julegavebudsjett til NN! Det ble hele 35.000 kroner som kommer godt med i arbeidet vi gjør for å skape selvstendighet!
Tusen takk til skolens ledelse og de ansatte for denne overaskelsen som betyr så mye! 

Gi årets viktigste julegave!

Publisert: 06.12.2019

Din giverglede gir deg skattefradrag!
Visste du har dersom du har gitt 500 kroner eller mer til humanitært arbeid i 2019 så kan du få skattefradag? Det gir deg mulighet til å hjelpe enda mer - og vil gjøre en stor forskjell for fattige denne julen og vinteren. Trykk Les mer for å se hva giverne i 2019 har bidratt til! PS! Ønsker du å være med å gi? Bruk Vipps til nr. 10335, eller gå inn på Gi en gave her på nettsiden! 

Duker og dekorative hjerter fra Albania

Kjøp fine julegaver med mening!

Publisert: 19.11.2019

I vår nettbutikk, som du finner både her og på Vipps, har vi mange flotte humanitære gaver som kan gis til de som 'har alt'. Vi har alt fra pyntegjentander i tradisjonelt håndarbeid til nyttige bruksting som handlenett. Våre humanitære gaver er for det meste laget av kvinner i Albania, Kenya og Tanzania som trengte en inntekt fra arbeidet.

Sider