Du er her

Nyhetsarkiv

Blir med på tur

Blir med oss på prosjektreise!

Publisert: 07.01.2020

Mari Wessel og Inga Bjørnsund er elevene fra Horten vgs som er plukket ut av skolen til å bli med Norsk Nødhjelp på tur! Etter en søknadsprosess ble det klart at de to skal representere skolens elever, og dermed være ledere for NN-komiteen i 2020. Horten Vgs og NN har hatt et samarbeid i over 10 år og i 2019 valgte skolen å gi de ansattes julegavebudsjett til NN! Det ble hele 35.000 kroner som kommer godt med i arbeidet vi gjør for å skape selvstendighet!
Tusen takk til skolens ledelse og de ansatte for denne overaskelsen som betyr så mye! 

Gi årets viktigste julegave!

Publisert: 06.12.2019

Din giverglede gir deg skattefradrag!
Visste du har dersom du har gitt 500 kroner eller mer til humanitært arbeid i 2019 så kan du få skattefradag? Det gir deg mulighet til å hjelpe enda mer - og vil gjøre en stor forskjell for fattige denne julen og vinteren. Trykk Les mer for å se hva giverne i 2019 har bidratt til! PS! Ønsker du å være med å gi? Bruk Vipps til nr. 10335, eller gå inn på Gi en gave her på nettsiden! 

Duker og dekorative hjerter fra Albania

Kjøp fine julegaver med mening!

Publisert: 19.11.2019

I vår nettbutikk, som du finner både her og på Vipps, har vi mange flotte humanitære gaver som kan gis til de som 'har alt'. Vi har alt fra pyntegjentander i tradisjonelt håndarbeid til nyttige bruksting som handlenett. Våre humanitære gaver er for det meste laget av kvinner i Albania, Kenya og Tanzania som trengte en inntekt fra arbeidet.

Bestemor Shqipe med lille Clesti

Hjelp Clesti gjennom den kalde vinteren!

Publisert: 17.10.2019

I dag kommer det et brev fra Norsk Nødhjelp i mange postkasser i Norge. I brevet forteller vi historien om lille Clesti og hans familie i Albania som gruer seg til den kalde vinteren. Familien håper på en bedre fremtid for barna, og de gjør alt for at Clesti skal få et bedre liv enn de selv har. I brevet ligger også en snøkrystall, heklet av en kvinnegruppe i Albania, som har fått inntekt av dette. Bestemor Sqhipe har også vært med på arbeidet med snøkrystallen. Trykk for å lese mer om familien. Du kan også gi på Vipps til nr. 10335

Klare for skolen

BARN + SKOLE = FREMTID

Publisert: 20.08.2019

Pendo (i midten) er 4 år gammel og er klar for årets første skoledag på førskolen. Takket være god hjelp fra givere, har Pendo hele livet foran seg! På skolen kan hun leke i friminuttene, få nye venner og ikke minst få lære! Kanskje blir Pendo lærer selv en dag, eller en sykepleier som redder liv, eller ingeniør som planlegger morgendagens byer? Takket være god hjelp, kan Pendo drømme stort! 

Vår givere gjør det mulig å hjelpe barn som Pendo. Ønsker du også å være med? Du kan gi på Vipps til nr. 10335 eller følge denne linken her http://gave.nn.no/

Kalender 2019-2020

Publisert: 24.06.2019

Forrige uke fikk mange av våre givere årets utgave av NN-kalenderen. Vi håper den faller i smak og at den er praktisk å bruke! Kalenderen går fra juli 2019 til juni 2020 og følger således 'skoleåret'. I kalenderen har vi valgt ut fine bilder fra prosjekter og flotte steder i prosjektlandene våre. Her kan man se og lese om hvordan hjelpen nytter!

Det er mulig å kjøpe flere eksemplarer av kalenderen! Ta kontakt på kontor@nn.no eller tlf. 33 07 12 00 for mer informasjon om kjøp av kalender til kr. 50,-

Innsamlingsaksjon

Lodd for Selvstendighet 2019

Publisert: 03.05.2019

Lodd for Selvstendighet er tilbake! I hele uke 19 (6-12 mai 2019) kan du kjøpe lodd der inntektene går til Norsk Nødhjelps mikrofinansprosjekter i Tanzania. Et lodd koster kr. 20,- og det kan du få kjøpt på Vipps. Søk opp nr. 10335 eller 'Norsk Nødhjelp' på Vipps og velg 'Lodd for selvstendighet'. Du kan vinne gode premier som FESTIVALPASS til VERVENFESTIVALEN, KANALROCK og dagspass valgfri dag på STAVERNFESTIVALEN, flott FOTOGRAFI av Henrik Kihlstrand, hjemmestrikkede SELBUVOTTER, Norsk Nødhjelps eget HANDLENETT og GAVEKORT i vår nettbutikk! Klikk her for å lese mer! 

Innsamlingsaksjon

Brev i postkassa!

Publisert: 21.03.2019

Vi har sendt brev til mange av våre givere, men også til mange som ikke har hørt om oss før. Brevet er en innsamlingsaksjon til inntekt for vår barnehjemsdrift i Kenya. Det handler om å gi barn en trygg oppvekst! Norsk Nødhjelp er en stiftelse (fra 1990) og er medlem av Innsamlingskontrollen som gir deg trygghet for dine bidrag.

Feilmelding ved bruk av KID

Publisert: 15.02.2019

Vi er i ferd med å endre i databasesystemet vårt. Dette medfører endringer på KID-lengden på giroer fra Norsk Nødhjelp, og du vil kunne oppleve at du ikke får brukt tidligere utsendte giroer. Det er fremdeles mulig å betale, men da kan du bruke melding istedenfor KID. Skriv gjerne navn eller KID i meldingen, så registrerer vi din innbetaling manuelt. Vi beklager ulempene dette medfører!

Blomstershow

Blomstershow med Finn Schjøll 18 mars!

Publisert: 22.01.2019

Hele Norges blomsterdekoratør, Finn Schjøll, kommer til Tønsberg og Færder bibliotek med sitt fantastiske blomstershow mandag 18 mars. Schjøll vil fortelle morsomme og tankevekkende historier mens han lager de flotteste blomsterdekorasjoner. Finn har bestemt at alle inntekter fra showet skal gå uavkortet til Norsk Nødhjelp sitt arbeid i Albania, Kenya og Tanzania.
Mens han snakker vil Finn lage flotte oppsatser, disse loddes ut blant publikum.

Billetter koster kr 200,- og kan kjøpes i vipps (søk opp Norsk Nødhjelp eller #10335). Har du ikke vipps kan du bestille via kontor@nn.no eller 33 07 12 00.

Lodd kan også kjøpes via Vipps (husk å oppgi navnet ditt i kommentarfeltet). 3 lodd for 100,-. Lodd kan også kjøpes i døra. Husk kontanter.

FOTO: Mona Nordøy/Magnor glassverk

Hjelpen kommer frem!

Nødhjelpen kommer frem!

Publisert: 14.01.2019

Snøen og kulden har også kommet til Albania, men heldigvis har vi mulighet til å dele ut klær, sko, tepper og dyner til mange familier! Familieskene blir delt ut i byen, på landsbygda og i sigøynerleire. I Albania bor det mange barnefamilier som mangler varmt tøy når kulden setter inn. 

Julie og Sofie skal lære om mikrofinans

Nytt år - nye muligheter!

Publisert: 07.01.2019

På Horten vgs' juleavslutning ble det annonsert hvilkte to elever som er blitt plukket ut til å være med NN på reise til Tanzania. Elevene på skolen samlet inn i underkant av 300 000 kroner til mikrofinansprosjekter i Tanzania, og derfor skal Julie Kronen og Sofie Astrup Grimsmo på prosjektreise for å se med egne øyne hvordan pengene brukes, og rapportere tilbake til skolen. Vi gleder oss veldig til å ha med elevene på tur og til å vise frem alt det de er med på å skape for mennesker i Tanzania. 

Frisk til jul?

Publisert: 09.11.2018

I disse dager får mange av våre givere brevet om lille Leandra. Denne julen ønsker vi å rette fokus mot de mange barnefamiliene som lever i fattigdom, og som derfor ikke har råd til viktige medisiner! Leandra har en godartet svulst i munnen som skaper vonde sår for den lille jenta. Moren er fortvilet fordi hun ikke kan gi datteren sin de nødvendige medisinene. Med våre giveres hjelp kan vi allikevel hjelpe familien i denne vanskelige tiden. 

Vi håper så mange som mulig kan hjelpe oss å hjelpe fattige barn og barnefamilier i Albania! 
PS! Du har mulighet til å hjelpe selvom du ikke fikk brevet! Bruk enkelt Vipps ved å søke opp Norsk Nødhjelp eller #10335 eller overfør til kontonr. 1638.07.58222 og merk betalingen 'Frisk til jul'. 

 

Sider