Du er her

Nyhetsarkiv

På Traktern i Horten

Traktern Kaffebar + NN = Din mulighet til å gjøre en forskjell!

Publisert: 09.09.2020

Traktern Kaffebar i Horten tar samfunnsansvar - og har inngått et samarbeid med Norsk Nødhjelp. Med varierte aksjoner og eventer gjennom året samles det inn midler som går til å skape arbeidsplasser for kvinnelige entreprenører i Tanzania. Et av samarbeidsprosjektene våre er en helt spesiell kaffekopp - der 5 kroner går til arbeidsskaping. Og vi ser at når kvinner får stå på egne ben får det positive ringvirkninger i lokalsamfunnet rundt dem; ikke bare får barna deres skolegang men ofte skaper de arbeidsplasser for flere mennesker også!

Vi er tilbake på kontor og lager!

Publisert: 08.07.2020

Våre åpningstider og telefontider er 9-15 alle hverdager. 

For levering av klær:
- Vi har en innsamlingsboks i Kjærveien 2, 3179 Åsgårdstrand (døgnåpent)
- Du kan levere til vårt hovedlager i Ramnesveien 118, 3171 Sem. 
Kommer du utenom åpningstid kan poser med klær legges i putekasse utenfor hovedinngangen. 

Velkommen skal du være - og tusen takk! 

I dag kan du redde et barn - ved å gi melk og mat i gave!

Publisert: 21.04.2020

Vi har sendt et brev i posten der vi ber om hjelp til å gi næringsrik mat til barna på vårt barnehjem i Tanzania.
Brevet ble skrevet etter at daglig leder Lene Loftesnes var på besøk på barnehjemmet i februar - før Korona-viruset hadde spredd seg til Europa.
Etter korona-utbruddet er det mye som er annerledes for oss, men dette gjelder også i Tanzania og Kenya der vi jobber. Blant annet har matvareprisene steget, samtidig som den norske krona er sterkt svekket. Dette gjør at vi er enda mer avhengig av din hjelp! Det kommer mange nyfødte og spedbarn til vårt barnehjem, flere med skader og sykdom etter å ha blitt forlatt på gaten,
i grøfter eller andre steder. Melken og maten de får hos oss etter ankomsten redder livene deres.
Vi håper du har mulighet til å hjelpe oss!
PS! Du kan også gi på Vipps til #10335 eller her på vår nettside. 

Trykk her for å lese historien om Florence! 

Bildet er tatt ved et tidligere besøk på Samaritan Village

Våre prosjekter i denne spesielle tiden

Publisert: 19.03.2020

I denne spesielle tiden ønsker vi å gi dere givere en oppdatering om hvordan det går med prosjektene våre. Albania har satt inn strenge tiltak for å bremse smitten, mens Kenya og Tanzania har sine første registrerte tilfeller i disse dager. Trykk her for å lese mer om hvordan det går med prosjektene våre! Vi oppdater her på nettsiden fortløpende. Vis omsorg - vask hender og hold avstand - ta vare på hverandre! 

Begrenset åpningstid uke 12 og 13

Publisert: 16.03.2020

Vårt kontor og lager er delvis stengt i disse ukene på grunn av koronaviruset.
Vi er med på den store dugnaden med å begrense smitte og har derfor besluttet å ha svært begrenset personell på kontoret. Vi er kun én av gangen og vil være sporadisk innom for å gjøre forefallende arbeid, samtidig som vi har hjemmekontor ellers.

Ta kontakt med oss på e-post kontor@nn.no, eller legg igjen en beskjed på vår tlfsvarer, så ringer vi deg tilbake når vi er innom.
Klær kan legges i putekasse på utsiden av kontoret i Ramnesveien 118.

Vi håper på forståelse for dette - ta vare på hverandre!
Hilsen Lene, Charlotte og Helene i NN

Vil du bli med oss til Kenya?

Publisert: 26.02.2020

NB! På grunn av Korona er denne reisen utsatt på ubestemt tid. 

Bli med Norsk Nødhjelp på en uforglemmelig reise til Kenya! 
NN ønsker å invitere frivillige, givere og andre interesserte på en unik, guidet reise til Kenya. Vi vil komme tett på landet, kulturen og noe av det gode Kenya har å by på i tillegg tl å bli kjent med NNs prosjekter. Ta kontakt med oss for mer informasjon og en brosjyre. Påmeldingsfrist er 1 mars, og påmelding er bindende med et depositum på kr. 8000,-

Blir med på tur

Blir med oss på prosjektreise!

Publisert: 07.01.2020

Mari Wessel og Inga Bjørnsund er elevene fra Horten vgs som er plukket ut av skolen til å bli med Norsk Nødhjelp på tur! Etter en søknadsprosess ble det klart at de to skal representere skolens elever, og dermed være ledere for NN-komiteen i 2020. Horten Vgs og NN har hatt et samarbeid i over 10 år og i 2019 valgte skolen å gi de ansattes julegavebudsjett til NN! Det ble hele 35.000 kroner som kommer godt med i arbeidet vi gjør for å skape selvstendighet!
Tusen takk til skolens ledelse og de ansatte for denne overaskelsen som betyr så mye! 

Gi årets viktigste julegave!

Publisert: 06.12.2019

Din giverglede gir deg skattefradrag!
Visste du har dersom du har gitt 500 kroner eller mer til humanitært arbeid i 2019 så kan du få skattefradag? Det gir deg mulighet til å hjelpe enda mer - og vil gjøre en stor forskjell for fattige denne julen og vinteren. Trykk Les mer for å se hva giverne i 2019 har bidratt til! PS! Ønsker du å være med å gi? Bruk Vipps til nr. 10335, eller gå inn på Gi en gave her på nettsiden! 

Duker og dekorative hjerter fra Albania

Kjøp fine julegaver med mening!

Publisert: 19.11.2019

I vår nettbutikk, som du finner både her og på Vipps, har vi mange flotte humanitære gaver som kan gis til de som 'har alt'. Vi har alt fra pyntegjentander i tradisjonelt håndarbeid til nyttige bruksting som handlenett. Våre humanitære gaver er for det meste laget av kvinner i Albania, Kenya og Tanzania som trengte en inntekt fra arbeidet.

Bestemor Shqipe med lille Clesti

Hjelp Clesti gjennom den kalde vinteren!

Publisert: 17.10.2019

I dag kommer det et brev fra Norsk Nødhjelp i mange postkasser i Norge. I brevet forteller vi historien om lille Clesti og hans familie i Albania som gruer seg til den kalde vinteren. Familien håper på en bedre fremtid for barna, og de gjør alt for at Clesti skal få et bedre liv enn de selv har. I brevet ligger også en snøkrystall, heklet av en kvinnegruppe i Albania, som har fått inntekt av dette. Bestemor Sqhipe har også vært med på arbeidet med snøkrystallen. Trykk for å lese mer om familien. Du kan også gi på Vipps til nr. 10335

Klare for skolen

BARN + SKOLE = FREMTID

Publisert: 20.08.2019

Pendo (i midten) er 4 år gammel og er klar for årets første skoledag på førskolen. Takket være god hjelp fra givere, har Pendo hele livet foran seg! På skolen kan hun leke i friminuttene, få nye venner og ikke minst få lære! Kanskje blir Pendo lærer selv en dag, eller en sykepleier som redder liv, eller ingeniør som planlegger morgendagens byer? Takket være god hjelp, kan Pendo drømme stort! 

Vår givere gjør det mulig å hjelpe barn som Pendo. Ønsker du også å være med? Du kan gi på Vipps til nr. 10335 eller følge denne linken her http://gave.nn.no/

Kalender 2019-2020

Publisert: 24.06.2019

Forrige uke fikk mange av våre givere årets utgave av NN-kalenderen. Vi håper den faller i smak og at den er praktisk å bruke! Kalenderen går fra juli 2019 til juni 2020 og følger således 'skoleåret'. I kalenderen har vi valgt ut fine bilder fra prosjekter og flotte steder i prosjektlandene våre. Her kan man se og lese om hvordan hjelpen nytter!

Det er mulig å kjøpe flere eksemplarer av kalenderen! Ta kontakt på kontor@nn.no eller tlf. 33 07 12 00 for mer informasjon om kjøp av kalender til kr. 50,-

Innsamlingsaksjon

Lodd for Selvstendighet 2019

Publisert: 03.05.2019

Lodd for Selvstendighet er tilbake! I hele uke 19 (6-12 mai 2019) kan du kjøpe lodd der inntektene går til Norsk Nødhjelps mikrofinansprosjekter i Tanzania. Et lodd koster kr. 20,- og det kan du få kjøpt på Vipps. Søk opp nr. 10335 eller 'Norsk Nødhjelp' på Vipps og velg 'Lodd for selvstendighet'. Du kan vinne gode premier som FESTIVALPASS til VERVENFESTIVALEN, KANALROCK og dagspass valgfri dag på STAVERNFESTIVALEN, flott FOTOGRAFI av Henrik Kihlstrand, hjemmestrikkede SELBUVOTTER, Norsk Nødhjelps eget HANDLENETT og GAVEKORT i vår nettbutikk! Klikk her for å lese mer! 

Sider